Guide: 4 ting du ikke bør spare på som studerende

Foto: Pixabay

Livet som studerende kan for mange være fattigt og sparsomt. Dette gælder særligt, hvis man ikke har tid til et fritidsjob ved siden af studiet. Selvom livet som studerende kan være økonomisk hårdt, er der dog nogle ting, man ikke bør spare på. Er du studerende? Så læs med herunder, hvor du får en guide med 4 ting, du ikke bør spare på som studerende. 

En god a-kasse

Som studerende er det først og fremmest vigtigt, at du ikke sparer på en god a-kasse. Det virker måske ikke relevant med en a-kasse, når man studerer, men det kan være en rigtigt god investering i fremtiden. Selvom vi i Danmark har en høj beskæftigelsesrate, kan du risikere, at være ledig længe, når du er færdig med din uddannelse. Det er her, en a-kasse kan hjælpe dig. Med en a-kasse er du nemlig sikret dagpenge, hvis du står uden job, når du er færdig. En a-kasse kan være en hjælpende hånd, hvis uheldet er ude. Er en almindelig a-kasse en smule for dyr til dig, kan du sagtens finde A kasser for studerende

Ordentlige måltider

En anden ting du ikke må spare på som studerende er ordentlige måltider. Selvom det kan virke fristende at brænde penge af på vilde byture og store tøjkøb, er det absolut ikke en nødvendighed. Det vigtigste er, at du får noget ordentligt at spise. Handler du ordentligt ind, kan du både spise god mad, gå i byen og købe tøj! Det bedste du kan gøre, som studerende, er at lave en madplan. Dette vil spare dig en masse penge på impulskøb. Husk, at selv pasta med kødsovs og risengrød bliver kedeligt - også selvom det er billigt og nemt!

Tandlægebesøg

Som studerende betaler du SKAT gennem din SU. Dette gør blandt andet, at du kan gå til lægen, når du vil. Det gør dog ikke, at du kan gå til tandlægen, når du vil - det bliver ihverfald ikke gratis! Tandlægebesøg kan være rigtigt dyre. Dette gælder særligt for en fattig studerende, som ikke prioriterer regelmæssige tandlægebesøg. Jo længere du venter, jo højere bliver regningen, når du kommer til tandlægen! Går der flere år, før du besøger tandlægen, kan du have ophobet en masse tandproblemer, der kommer til at koste dig dyrt. Oplever du tandproblemer, er det vigtigt, at du ikke spare på tandlægebesøget. 

Vand & varme

Sidst, men bestemt ikke mindst, må du som studerende ikke spare på vand og varme i din bolig. Tiderne er stramme lige nu. Priserne stiger, og særligt for studerende er det svært at betale regninger. Løsningen på dette problem er for mange at gå mindre i bad og slukke for alt varmen. Selvom dette kan spare dig penge, er det ikke en god løsning. Uden vand og varme er livet som studerende meget trist. Sidder du lige nu og fryser i din bolig? Bare rolig, du kan sagtens skrue en smule op. Det er nemlig ikke her, du skal spare.