Asgreen udtaget til landsholdet: Skal til EM i Holland

Kasper Asgreen blev U23-europamester i enkeltstart i 2017, hvor Mikkel Bjerg vandt sølv. Foto: Oliver Grenaa Visuals.

Koldings egen Kasper Asgreen er netop udtaget til det herrelandshold, der i næste uge skal opretholde Danmarks ære under EM i Holland.

Fire af de danske EM-ryttere blev i søndags hyldet i Paris’ gader sammen med det øvrige felt efter en fantastisk udgave af Tour de France: Kasper Asgreen, Mads Würtz Schmidt, Magnus Cort og den danske mester, Michael Mørkøv, udgør halvdelen af det slagkraftige danske herrelandshold, der i næste uge skal jagte EM-succes. De får selskab af fire andre WorldTour-ryttere, og det er især holdindsatsen, der skal fungere på en meget hurtig rute i et - i mesterskabssammenhæng - relativt kort løb:

"Jeg er rigtig glad for, at vi kan stille til start med et så skarpt hold i Alkmaar. Linjeløbet bliver et kort, intenst cykelløb, hvor vi som hold har flere stærke kort at spille. Vejret kan få afgørende betydning, som vi også så sidste år i Glasgow, og derfor er det vigtigt, at vi som hold har flere taktiske muligheder," fortæller Anders Lund.

Den flade rute, der slutter med en rundstrækning i Alkmaar, ligger på papiret til tempostærke ryttere og hurtige afsluttere, hvilket da også afspejles i EM-landsholdet, hvor de danske rytterprofilers styrker kan kombineres på flere måder:

"Vi har rytterne til at gå med i et skarpt udbrud, der kører hjem, og vi har holdet, der kan lancere en hurtig mand på stregen, og det har været vigtigt at finde den rigtige balance i det setup," forklarer Anders Lund.

Cheflandstræneren håber, at det danske hold kan køre med om topplaceringerne, men han peger også på, at det kan blive et uforudsigeligt og hektisk løb med mange angreb - og så understreger han, at store cykelsportsnationer som Italien, Storbritannien, Frankrig, Belgien og ikke mindst hjemmebaneyndlingene fra Holland stiller med meget kompetente mandskaber, der gør det svært at spå om resultatet.

Til enkeltstarten har Anders Lund dog en klar forhåbning om en topplacering – her stiller Danmark med tempospecialisten Martin Toft Madsen og U23-europamesteren i enkeltstart fra 2017, Kasper Asgreen:

"På enkeltstarten har jeg klart forhåbninger om, at vi er med i toppen med både Toft og Asgreen, og en forsigtig målsætning kunne være en top 5-placering. Begge ryttere har kvaliteterne til at køre med om topplaceringerne, hvis de rammer dagen," fastslår den danske cheflandstræner i en pressemeddelelse.

EM i landevejscykling køres 7.-11. august i Alkmaar og kan følges på TV2 Sport/TV2 Play og Eurosport.

Det danske herrelandshold til EM består af:

Linjeløb (samlet start)

Magnus Cort Nielsen – Astana Pro Team
Michael Mørkøv - Deceuninck-Quick-Step
Mikkel Frølich Honoré - Deceuninck-Quick-Step
Kasper Asgreen - Deceuninck-Quick-Step
Rasmus Byriel Iversen – Lotto-Soudal
Mads Würtz Schmidt – Team Katusha-Alpecin
Mads Pedersen - Trek-Segafredo
Asbjørn Kragh Andersen – Team Sunweb

Enkeltstart:

Martin Toft Madsen – BHS-Almeborg Bornholm
Kasper Asgreen - Deceuninck-Quick-Step
Det danske kvindelandshold til EM offentliggøres fredag.