Det sker i Kolding: Byrundvisning, Grøn Koncert og prøvedyk

Det er nu det er sommerferie, og der skal gerne ske lidt mere end til dagligt. I denne uge er der flere muligheder for at opleve Kolding og omegn fra en anden side.

Sommeren er over os, og der er mange muligheder for at komme afsted på tur. Der er både mulighed for koncert og natur denne uge, så læs med og se, hvad du kan opleve.

Byrundvisning i Christiansfeld

Du kan komme med på en guidet byvandring i UNESCO-byen Christiansfeld. Dette er den offentlige byrundvisning af den historisk by Christiansfeld. På rundvisningen bliver du blandt andet introduceret til byens og Brødremenighedens historie og den helt særlige byplan og arkitektur 
Arrangementet foregår fra mandag den 15. juli til fredag den 19. juli.

Læs mere her. 

Fægteskole for hele familien

Tirsdag den 16. juli, torsdag den 18. juli og søndag den 21. juli kan du komme til fægteskole for hele familien på Kolding Hus. Du kan her møde kongens livvagter, som lærer dig at fægte.

Læs mere her.

Vifteworkshop

Tirsdag, torsdag og søndag i uge 29 kan du komme på vifteworkshop – også på Kolding Hus. Til workshoppen kan du møde dronningens hofdamer, som hjælper dig med at lave din egen fine vifte. De fortæller også spændende historier om livet på et kongeslot.

Læs mere her. 

Det kongelige våbenkammer

Der sker ting om tirsdagen, torsdagen og søndagen på Kolding Hus. I våbenkammeret kan du møde kongens livvagter, som viser dig rundt og fremviser deres flotte drabelige våben og krigsudstyr. Du kan her prøve sværd, kårder, sabler og hjelme, og livvagterne viser dig også, hvordan våbnene bruges.

Læs mere her.

Det kongelige udklædningsværksted

Alle dage i sommerferien kan både børn og voksne få lov at klæde sig ud i flotte renæssancedragter, der er syet af frivillige fra Den Kongelige Systue på Koldinghus.

Læs mere her.

Gå i de kongeliges fodspor

Man kan også gå i de kongeliges fodspor på det gamle Kolding Hus. Man skal finde sporerne efter de kongeliges liv på det gamle slot. Arrangementet er der hver dag hele sommeren.

Læs mere her. 

Inspektørrundvisning

Gennem sommeren kan du komme på inspektørrundvisning. Torsdag den 18. juli er der Rundvisning i skitser til Koldinghus Gobelinerne. ​Lørdag den 20. juli er det "Koldinghus' Arkitektur" der tages fat på, og søndag 21. juli er det introduktion til "Prinsesse af Tiden".

Læs mere her. 

Grøn - Kolding 2019

Grøn Koncert kommer i denne uge forbi Kolding. Det sker fredag den 19. juli. Du kan blandt andet opleve Dizzy Mizz Lyzzy, Scarlet Pleasure, Alphabeat og Carpark North.

Læs mere her. 

Prøvedyk i Lillebælt

Skal du lege havfrue her til sommer, så får du muligheden for at prøve det med fuldt dykkerudstyr sammen med Ocean Adventures Dykkercenter. De er et professionelt dykkerfirma og med moderne udstyr der giver dig en fantastiks oplevelse under vandet.

Du kan få lov at dykke i Lillebælt, som er kendt som et af Nordeuropas mest spændende dykkerområder, hvor der er mange dyr og fantastiske planter.

Læs mere her.