"Ufatteligt": 24 pakker hundepropper koster ægtepar tusindvis af kroner

24 pakker hundepropper blev en dyr fornøjelse. Foto: Shutterstock

24 pakker hundepropper udløste en bøde på tusindvis af kroner.

Da virksomheden FH Sten i Kolding fik besøg af Sikkerhedsstyrelssen endte det med at blive en dyr fornøjelse. Et fund af 24 pakker hundepropper, der var mærket korrekt, endte med at koste firmaet en bød på tusindvis af kroner. Det fortæller JydskeVestkysten

Besøget fandt sted kort før nytår sidste år og endte med at koste FH Sten 10.000 kroner, da de 24 pakker nytårskrudt ikke havde de krævede CE-mærker. Der er dog en god forklaring på, hvorfor hundepropperne ikke var mærket korrekt. 

Kalder bøde ufattelig

Ordningen med at fyrværkeri skal påføres CE-mærker blev indført i 2017. Der er dog den finte ved hundepropper, at de - ligesom bordbomber - gerne må gemmes fra år til år. Derfor vidste virksomheden heller ikke, at de havde 24 pakker propper liggende, der stammede fra før 2017 - og altså ikke var mærket korrekt. 

Det kalder indehaver Flemming Hansen, der driver FH Sten sammen med sin hustru, selv en fejl over for JydskeVeskysten, men han mener dog fortsat, at Sikkerhedsstyrelsen kunne handle mere fair. 

"Jeg synes, at det er ufatteligt, at man går i så små sko. Hvis nu de havde fundet noget tidligere, kunne jeg måske forstå det, men vi har aldrig trådt ved siden af. Selvom vi har travlt, kører vi fuldstændig efter lovens regler, og vi har fået ros hvert år, når en brandinspektør har været forbi," udtaler Flemming Hansen.